TAKVASK OG IMREGNERING
Takvask eller rengjøring av mose og alge

Uansett hvilken type kledning taket har, over tid overgroer den med alger og mose. Først mister den visuelle appellen. Men det vesentlige er ikke synlig.
Moser på taket kan tyknes under bitumenflisefugene og fremme flisheving. Som et resultat er integriteten til takkledningen skadet. Dette kan igjen føre til fuktopptak i takkonstruksjonene samt skade på takbelegget under en storm. Dessuten beholder mosen fuktighet og forhindrer at regn og snø drenerer raskt, og forhindrer dermed at taket tørker skikkelig etter regn. Når de blir utsatt for fuktighet i lang tid, blir bitumenfliser sprø og begynner å smuldre.
Mosene på betong takstein og skifer danner videre rotsystemet på den porøse overflaten. Dette og den konstante tilstedeværelsen av fuktighet fører til at materialet kollapser – sprekker dannes og belegget begynner å smuldre.

På glatte tak i metall er mosdannelse ikke vanlig siden rotsystemet av mose ikke har noe sted å feste. Imidlertid vokser alger på dem gjerne. Over tid får taket en grønnaktig fargetone. Alger skader sakte det beskyttende lag og fører til metallkorrosjon.

I tilleg kan vann som går gjennom takbelegget og kommer inn i takkonstruksjonen skade både varmeisolasjonen og tredeler, samt starte mugg- og forfallsprosessen.

Det er veldig viktig å fjerne mose fra taket – ved å gjøre det rettidig kan du gjenopprette det tidligere takets utseendet og forhindre de potensielle trusler skapte av mose, og dermed spare mye penger som ellers kan påløpe ved reparasjon og utskifting av taket.

Våre løsninger:

  • Først mekanisk fjerning av mosen fra taket, hvis den allerede har blitt vokst.
  • Takbehandling og etterbehandling med mosefjerner middel, som kan forhindre dannelse av mose og alger i opptil flere år (impregnering).

Hvor mye koster mekanisk vask av utvendig taket? Prisene avhenger av en rekke faktorer, både takbelegg og “ureinhet” og mose mengden på den. Di avhenger også av hvilken type vaskemiddel og moseferner midler som brukes, takets stigning, teknikken som brukes, plasseringen etc. Et kostnadsoverslag blir vanligvis laget etter takets vurdering på stedet og etter vi har sett mengden arbeid som skal utføres.

For å bestille eller få rådgivning, ring oss: +4746241930 / +4740590941 eller klikk “her

IKKE GLEM! RETTIDIG OG RIKTIG TAKVEDLIKEHOLD KOSTER MYE MINDRE ENN STØRRE TAKREPARASJONER OG FORLENGER LEVETIDEN OG VERDIEN PÅ HELE BYGNINGEN BETYDELIG.
PRIVACY PREFERANSER
Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra spesifikke tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre personverninnstillinger. Vær oppmerksom på at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi tilbyr.